Brannalarmanlegg
Nødlys
Manuelt slokkeutstyr
Røykluker
Byggeplassdeteksjon
Landbruk
Branndokumentasjon

Manuelt slokkeutstyr

Manuelt slokkeutstyr er enten brannslanger eller apparater som gjerne består pulver, skum, vann eller Co2. Disse er gjerne plassert strategisk rundt i bygg for å kunne slokke branner i en tidlig fase.

I alle byggverk der brann kan oppstå, skal det være manuelt brannslokkeutstyr for effektiv slokkeinnsats i startfasen av en brann. Dette kan for eksempel være i fellesarealene på i et næringsbygg eller hjemme i din bolig.

Slokkeutstyr deles inn i følgende kategorier:

  1. a) formfast brannslange med innvendig diameter på minst 10 mm fast tilkoblet vannforsyningsnett
    b) pulverapparat på minst 6 kg med ABC-pulver
    c) skum eller vannapparat på minst 9 liter
    d) skum eller vannapparat på minst 6 liter med effektivitetsklasse på minst 21A
    e) annet manuelt slokkeutstyr med tilsvarende slokkekapasitet.

Kontroll, service og vedlikehold av brannslokningsapparater utføres iht. NS 3910. For brannslanger følges NS EN 671-3 som normativt regelverk.

Manuelt slokkeutstyr skal kontrolleres årlig av sertifisert personell. I bolig skal brannslokningsapparater kontrolleres hvert femte år.

Branntek innehar de nødvendige sertifiseringene og kvalifikasjonene for å utføre både kontroll, vedlikehold og service på både Co2-, pulver- og pulverapparater. Vi kan i tillegg utføre kontroll og service på brannslanger.

Har du spørsmål vedrørende manuelt slokkeutstyr eller ønsker et uforpliktende tilbud kan du ta kontakt med oss via knappen under eller per telefon.

 

Branntek AS er registrert som godkjent virksomhet iht. NS3910 av RVB – Rådet for vedlikehold av brannslokkemateriell

Send forespørsel